Poola firma Folgos on asunud muutma planeeti rohelisemaks ning sellega toonud turule taaskasutatud kilest tehtud silorullikilet.

Ilmselt mõtled kohe, et tegemist on õhukese kilega, mis hakkab kohe lagunema ja murenema või on väga jäik, tegelikult mitte. Et silorullikile kvaliteedis veenduda võtsime ette mõned põllumehed ning lasime neil seda kilet proovida.

Vana-Ülejärve talu peremees Arvet Berg oli lahkelt valmis meiega koos katsetama, kuidas 100% ümbertöödeldud plastikust valmistatud silorullikile toimib.

Kuidas Arvet kile kommenteeris? “Värvus on veidi kreemjam, kui toormaterjalist valmistatud kilel ning alguses tundus, et kile on jäik ja mitte väga veniv. Kuid nii see tegelikult ei ole, toode venib hästi. Lisaks lõhnab kile tugevalt, mis aitab hästi hiiri ja linde ära peletada. Kilekihid liimivad ennast teineteise vastu korralikult!”

Miks valida taaskasutatud kilest tehtud silorullikile?

  • Kile paksus 25μm
  • Kilevenivus 50-70%
  • Kilet on saadaval valget, rohelist ja musta värvi.
  • Sobib igat tüüpi kiletajatele.
  • Hea kleepuvus, kile nakkub hästi kihtide külge
  • Toodetud 100% taastöödeldud materjalist

pole bala

Kuidas on silorullikile tehtud?

EcoAgro silorullikile on valmistatud taaskasutatud silorullikilest.

Kasutatud kile kogutakse kokku ning töödeldakse spetsiaalsete masinate ja väljamõeldud tehnoloogiate abil väikesteks graanuliteks.

Seejärel pressitakse graanulid uueks kileks.

Kõlab lihtsalt, kuid selle tehnoloogia toimiseks on teadlased pidanud kõvasti tööd tegema.

Folgos silorullikile tootmisprotsess

Valides EcoAgro taaskasutatud kilest tehtud silorullikile toetad taaskasutust ning astud suure sammu rohelisema elustiili poole.

Vaata siit videot, kui suur on selle kile venivus