Kvaliteetne söögisooda, mis on läbinud ISO 9001:2008 sertifitseerimise ning vastab HACCP sertifikaadile.
Sooda (söögisooda) 0,5kg sinine pakk
€1.60
Laost otsas
Laost otsas
Kirjeldus
Tavalisel kujul söögisooda on hapukalt seebise maitsega peenkristalne valge pulber, mis reageerib hapetega. Sooda on naatriumvesinikkarbonaat (lad. Natrii hydrocarbonas), süsihappe ja naatriumi happeline sool. Teised nimetused: naatriumvesinikkarbonaat, teesooda, joogisooda, naatriumvesinikkarbonaat. Söögisooda keemiline valem: NaHCO3.
Meie ettevõtte poolt pakutav söögisooda on läbinud ISO 9001:2008 sertifitseerimise ning vastab HACCP sertifikaadile.
Kasutamine:
Naatriumvesinikkarbonaati (vesinikkarbonaati) kasutatakse keemia-, toidu-, kerge-, meditsiini- ja farmaatsiatööstuses, värvilises metallurgias ja igapäevaelus. See on registreeritud toidulisandina E500 (ii), sisaldub toidulisandis E500:
Keemiatööstuses – värvainete, vahtude ja muude orgaaniliste toodete, fluoriorgaaniliste ühendite, kodukeemia ning tulekustutite täiteainete tootmiseks.
Kergetööstuses – kingataldade kummi tootmisel ja kunstnaha tootmisel, naha parkimisel ja neutraliseerimisel pärast happeparkimist.
Tekstiilitööstuses – siidi- ja puuvillakangaste viimistlemiseks.
Toiduainetööstuses – pagariäris, kondiitritoodete ja gaseeritud jookide valmistamisel.
Meditsiinis – kontsentreeritud hapete poolt põhjustatud naha ja limaskestade keemiliste põletuste neutraliseerimiseks ja maomahla happesuse vähendamiseks.
Traditsiooniliselt kasutatakse söögisooda lahust hammaste ja igemete desinfitseerimiseks hambavalu korral ning samuti abistava vahendina tugeva köha, kurguvalu ja neelupõletiku korral.
Pakend:
– pappkarbid, 0,5 kg
– kilest kotid, 25 kg
– polüpropüleenist kotid, 1000 kg (big bag)
Peamised keemilised näitajad:
Norm
Naatriumvesinikkarbonaadi massiosa, vähemalt 99,3%
Naatriumkarbonaadi massiosa, mitte üle 0,7%
Kloriidide massiosa NaCl-na, mitte üle 0,04%
Raud (Fe), mitte üle 0,005%
Kaltsium (Ca), mitte üle 0.05%
Sulfaat (SO4), mitte üle 0,02%